Balayage: de populaire haartrend van de afgelopen jaren

In de jaren ’70 is de verftechniek balayage ontstaan. De betekenis zit al in het woord zelf: vegen. Er wordt namelijk met een kwast haarverf in het haar geveegd, waardoor er een subtiele overgang ontstaat tussen je eigen haarkleur en de gekozen kleur. Sinds een paar jaar is deze manier van verven weer helemaal in en zie je het overal terug. Het zorgt voor een natuurlijke look, anders dan de haartrends dip dye en ombre.

Natuurlijke en subtiele overgang
Het doel van balayage is dat de overgang tussen twee haarkleuren subtiel is. Vaak ziet de overgang er natuurlijk uit doordat de lichte kleur op de oppervlakte van je haar verschijnt. Je hoeft niet maandelijks terug te gaan naar de kapper om het bij te werken, in tegenstelling tot wanneer je kiest voor bijvoorbeeld highlights. Het groeit geleidelijk uit en wordt dan ook niet als uitgroei gezien. De prijs en duur van deze verftechniek is afhankelijk van de lengte van jouw haar, maar ook van de kleur die je uitkiest. Als je van heel donker haar naar licht haar wil gaan, dan moet het haar eerst ontkleurd worden waardoor het proces langer zal duren.

Shampoo om de kleur mooi te houden
Het wordt aangeraden om specifieke producten te gebruiken om de haarkleur mooi te houden. Welke producten voor jou geschikt zijn, is afhankelijk van de blonde tint waar je voor gekozen hebt. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een koele haarkleur, gebruik dan zilvershampoo. Anders kan het zijn dat je haar na verloop van tijd een warmere gloed krijgt. De shampoo neutraliseert ongewenste geel- en oranje tinten in je haar. Tevens zijn er producten die jouw gekleurde haren te beschermen voor uv-straling. Zeker in de zomer kan dit verstandig zijn. Door de pigment in gekleurd haar is het extra gevoelig voor de zon. De zon kan ervoor zorgen dat gekleurd haar beschadigt en de kleur kan vervagen.

Beachy surfer look
Zoals eerder genoemd is balayage een tijd geleden ontstaan. Het bleef de jaren erna aanwezig en is recent weer populair geworden. Veel mensen streefden een beachy surfer look na, wat ze probeerden te bereiken met het verven van hun haar. Als veel bekende sterren meedoen aan een nieuwe haartechniek, dan wil iedereen een soortgelijk kapsel. Mensen nemen foto’s mee van de sterren om de kapper te laten zien wat ze mooi vinden. Zolang de sterren het dragen, zal de trend hoogstwaarschijnlijk een trend blijven.

Delen